Lees gratis digitale kranten

Via Gopress krantenarchief kan je artikels van digitale kranten en tijdschriften lezenzoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Via het krantenarchief kan je een groot aantal kranten en magazines voor artikels ouder dan 2 dagen doorzoeken. Een gratis aanbod in tijden van corona.

Hoe werkt het?

• Ga naar de site/catalogus van de bib, olen.bibliotheek.be.
  • Naast het tabblad catalogus, staat het tabblad krantenarchief, klik dit aan.
  • Via het algemene zoekvak kan je het volledige Archief doorzoeken. Je zoekt automatisch op alle woorden. Vervolgens kan je je zoekopdracht verfijnen op bron of datum. Daarnaast kan je de resultaten sorteren op datum of op relevantie.
  • Meld je aan met jouw Mijn Bibliotheek-profiel om de volledige artikels te lezen.

Een schoolopdracht rond de actualiteit voorbereiden of maken vanop afstand? Dat kan nu gratis via de bib met het handige Gopress krantenarchief!