De bib houdt kinderen ook in de zomer aan het lezen.

Welkom in 'De club van het zomerlezen'.

Kom zeker eens langs met je koffer, rugzak of boodschappentas en laad deze vol met spannend leesvoer voor tijdens je vakantie. Geen inspiratie? Raadpleeg dan de lijstjes die de jeugdmedewerkers van Bibliotheek Neteland voor je hebben samengesteld. Ze bevatten boekentips voor elke leeftijd.

zomerlezen

Welkom in 'De club van het zomerlezen'

Wat is er leuker dan met een spannend boek in een tent op kamp. De regen tikt tegen het zeil en met je zaklamp in je slaapzak kan je niet stoppen met lezen, superspannend! Of met een romantisch boekje op het strand, of nog, zittend onder een dikke eik in de lommerrijke schaduw met dat avontuurlijk verhaal dat zich afspeelt in de donkere middeleeuwen. Kortom, de club van het zomerlezen, voor iedereen toegankelijk (een bibliotheekkaart is alles wat je nodig hebt) en voor elk wat wils (van 6 jaar tot 14+).

Ons kampeertentje met toffe boeken staat alvast opgesteld in de bibliotheek om deze zomer alle kinderen aan het lezen te brengen. En dat is belangrijk want onderzoek toont aan dat kinderen die niet lezen in de vakantie nadien een terugval in hun leesontwikkeling hebben.

We wensen je een hele fijne zomervakantie vol leesplezier!