Bibliotheek Neteland

De vijf bibliotheken van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) slaan de handen in elkaar om jou te verwennen met een avontuurlijk aanbod. Ook in tijden van Corona staat Bibliotheek Neteland voor je klaar met een afhaalbibliotheek in elk van de vijf gemeenten (zie website van elke bib).

Interbibliothecair Leenverkeer (IBL)

koffer boeken

Als lid van een Neteland-bibliotheek kan je gratis gebruik maken van onze IBL-dienstverlening.

Vind je een boek, cd of dvd niet in jouw bibliotheek?
Staat het wel in de catalogus van een andere Neteland-bib?

Een baliemedewerker helpt je om het item aan te vragen.

Najaarslezingen

In het najaar van 2020 zal Bibliotheek Neteland opnieuw verschillende lezingen organiseren. Het programma is momenteel nog niet gekend.

Deelnemen kost 5 euro per lezing. Inschrijven kan bij één van de deelnemende bibliotheken of via www.nete.land/lezingen

Reis naar de Blues

Muzikale jeugdvoorstelling

Eind november slaat Bibliotheek Neteland opnieuw de handen in elkaar! In elk van de vijf gemeenten vindt een muzikale voorstelling plaats. De leerlingen van het vijfde en/of zesde leerjaar ontvangen een uitnodiging.

Het Guy Verlinde Trio toont hen hoe het prille begin van de Amerikaanse Blues doorstroomt en nazindert in onze hedendaagse maatschappij.

Dit optreden is een zeer interactief concert waarbij de participatie en beleving van de kinderen centraal staat. Ze worden uitgenodigd om te dansen, te zingen en ze leren verschillende ritmes aan, zoals dat van een oude stoomtrein.

Guy Verlinde is momenteel één van de meest vooraanstaande bluesartiesten van dit land (en ver daarbuiten).

Schrijfwijzen

Het Groot Dictee Heruitgevonden 2019

Vrijdag 6 december is het weer zover! Om 20.00 uur start het vernieuwde Groot Dictee, een avond in het teken van de liefde voor taal. Niet te moeilijk, met veel spelplezier.

Place to be: de cafetaria van Thomas More hogeschool in Vorselaar. Klik hier om je in te schrijven of voor meer info.

BIBLIOTHEEK NETELAND

De bibliotheken van Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar werken nauwer samen onder de noemer Bibliotheek Neteland.
Een Neteland bibliotheek is:

Een open huis waar iedereen welkom is.

Een warme ontmoetingsplaats met een ruim aanbod aan kennis, cultuur, informatie en ontspanning.

Een bib die op een klantgerichte, professionele, laagdrempelige en proactieve manier werkt.

Een bib die op innovatieve wijze inspeelt op een veranderende samenleving.