Livre
Néerlandais
Als een vrouw op vrijdag de dertiende thuiskomt, ontdekt ze dat haar prachtige Londense woning door een ander gezin wordt bewoond en dat haar man en kinderen zijn verdwenen.
Titre
Ons huis
Auteur
Louise Candlish
Traducteur
René van Veen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Our house
Éditeur
Amsterdam: Volt, © 2020
397 p.
ISBN
9789021422169 (paperback)

Commentaires

Wanneer Fi (42) op vrijdag 13-1-2017 thuiskomt, ontdekt ze dat een ander gezin in haar huis is getrokken. Haar man Bram (48) is verdwenen met de kinderen. Ze is in alle staten. In een opgenomen podcast van ca. 3 uur lezen we over Fi’s versie van wat er is gebeurd en Brams versie lezen we in een zelfmoorddocument in Word dat hij drie maanden later per post vanuit het buitenland opstuurt. Intelligent en tergend langzaam opgebouwde psychologische thriller, waarin aannemelijk wordt gemaakt dat Bram een misstap begaat en daarna zodanig wordt gemanipuleerd dat hij hun huis verkoopt en de opbrengst onttrekt aan zijn gezin. Vele personages zijn niet wie zij zeggen te zijn, toch is het verhaal prima leesbaar. De Britse auteur heeft een vlotte pen, groot psychologisch inzicht en schreef eerder dertien romans. Naar het einde toe ontstaat er een spannende stroomversnelling vol twists met een schokkend, enigszins impliciet, einde dat lang nazindert. Normale druk. Winnaar British Book Awards 2019 v…Lire la suite

À propos de Louise Candlish

Louise Candlish est une auteure et romancière britannique.

Biographie

Originaire de Northampton dans les Midlands, Louise Candlish étudie la littérature et l'anglais à l'University College London. Elle travaille comme éditrice, relectrice et rédactrice publicitaire de livres illustrés avant de se lancer dans l'écriture de romans.

Louise Candlish vit à Herne Hill, dans le sud de Londres.

Carrière littéraire

Louise Candlish commence sa carrière par des romans d’amour et des sagas familiales, avant de se spécialiser dans les thrillers psychologiques et domestiques,,. Ses histoires s’articulent principalement autour d'une menace pesant sur le foyer et la cellule familiale.

En 2019, l'ouvrage Our House (Chez nous) est lau…En lire plus sur Wikipedia