In 1905 moet gravin Isobel Dilberne niet alleen het landhuis Dilberne Court gereed maken voor de komst van koning Edward VII, ook moet ze familieproblemen het hoofd bieden.
Titre
De nieuwe gravin
Auteur
Fay Weldon
Traducteur
Inge Kok
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The new countess
Éditeur
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2016
2 delen (257, 244 p.)
ISBN
9789036431439 (hardback)

Plusieurs formats:

Commentaires

Als koning Edward VII zichzelf in 1905 uitnodigt voor een jachtweekend op Dilberne Court betekent dat veel werk voor gravin Isobel Dilberne: het landhuis moet piekfijn in orde zijn voor de ontvangst van de koning en zijn maîtresse. Schoondochter Minnie is niet gelukkig, omdat haar man Arthur na de geboorte van hun twee zoontjes alleen nog bezig is met de automobiel die hij ontwikkelt en ze mist de VS. Isobels weduwe geworden dochter Rosina trekt in Londen in bij een groep vrijdenkers, publiceert een boek over de seksuele gewoontes van de Aboriginals en neemt Minnie op als ze wegloopt. De belangrijke Britse, in Nieuw-Zeeland opgegroeide auteur (1931) die in 1971 de eerste episode schreef van tv-serie ‘Upstairs, Downstairs’, schrijft in haar romans met humor/satire over de maatschappij. Dit goed vertaalde derde deel is het beste van de trilogie ‘Liefde & Erfenis’*. De plot is beter, het verhaal pittiger en geeft een kritisch en geestig beeld van de dubbele moraal van aristocratisch Enge…Lire la suite

À propos de Fay Weldon

Fay Weldon, née Franklin Birkinshaw le 22 septembre 1931 à Alvechurch et morte le 4 janvier 2023 à Northampton, est une romancière et essayiste britannique dont le travail est associé au féminisme.

Biographie

Romans

Notes et références

Liens externes

Suggestions