Boek
Nederlands

De mooiste pony's van stal

Vivian Den Hollander (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
De mooiste pony's van stal
×
De mooiste pony's van stal De mooiste pony's van stal
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Het dak van manege De Roskam moet gerepareerd worden. Daar is veel geld voor nodig. Het lijkt erop dat veulen Sterre verkocht moet worden. Paulien en Eva willen dat het veulen blijft en zoeken een oplossing. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Leesniveau
AVI 5, AVI E4
Titel
De mooiste pony's van stal
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2008
31 p. : ill.
ISBN
9789047502128

Besprekingen

'De Roskam' is de naam van een reeks voor beginnende lezers én de manege waar Paulien en haar vriendinnen leren paardrijden. In Rijden voor een rozet wil Paulien meedoen aan een wedstrijd, maar ze heeft helaas geen geschikte kleren. Toch wint ze een rozet, die ze echter verliest op weg naar huis. Als er later een boom valt op de manege, proberen Paulien en Eva geld in te zamelen voor de nodige herstellingswerken aan het dak. Ze halen de mooiste pony's van stal en laten de kinderen ritjes maken. Toch moet het lieve veulen Sterre verkocht worden om het dak te kunnen laten maken.
De korte zinnetjes zijn aangenaam om te lezen en gemakkelijk is in dit boek niet gelijk aan inhoudsloos. De luchtige tekeningen van Saskia Halfmouw helpen het verhaal te begrijpen. De kleurige prenten vullen niet alleen de inhoud naadloos aan, ruiters zullen ook zien dat alle details kloppen: de handen houden de teugels juist vast, de zadels zitten keurig op de paarden en de houdingen zijn correct. Oo…Lees verder
Het zesde deel uit de serie ‘De Roskam’*, een serie over paarden voor beginnende lezers. Om het dak van de manege De Roskam te repareren is veel geld nodig. Er wordt een open dag georganiseerd met een loterij en ponyritjes om geld in te zamelen. De dag wordt weliswaar een groot succes, maar het opgehaalde bedrag is niet genoeg. Als er besloten wordt dat veulen Sterre verkocht moet worden, komen Paulien en Eva in actie. Vlot geschreven verhaal in korte zinnen. Een duidelijk lettertype, een ruime interlinie en brede marges zorgen voor een overzichtelijke bladspiegel. Je moet wel iets van paarden weten (binnenbak, manen). Kleurrijke, redelijk gedetailleerde illustraties, verschillend in grootte op elke bladzijde. Heerlijk leesboek voor meiden die iets met paarden hebben. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Suggesties