Boek
Nederlands

Knots en de holenspelen

Tijs van Marle (auteur), Esther Van Den Brink (illustrator)
+1
Knots en de holenspelen
×
Knots en de holenspelen Knots en de holenspelen
In de reeks:
Knots; 4
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Knots en zijn zusje Tuf doen mee aan de holenspelen. Samen met zijn vriend Freddie moet Knots springende nijlpaarden ontwijken, racen over een glibberige modderzee en touwtrekken met een mammoet. Met grappige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Titel
Knots en de holenspelen
Auteur
Tijs van Marle
Illustrator
Esther Van Den Brink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Billy Bones, 2023
190 p. : ill.
ISBN
9789030509530 (hardback)

Besprekingen

Een avontuurlijk jeugdverhaal dat zich afspeelt in de prehistorie. Knots en zijn vriend Freddie worden onverwachts deelnemers aan de holenspelen, een reeks uitdagingen waaronder het ontwijken van springende nijlpaarden, racen over een modderzee en touwtrekken met een mammoet. Onder leiding van coach Tuf streven ze — ondanks het vele valsspelen van de anderen — naar de overwinning. Wanneer de kleine sneeuwleeuw tijdens de laatste opdracht in gevaar komt, moeten ze alles op alles zetten om te winnen. Vlot, vriendelijk en met humor geschreven. Met grappige zwart-witillustraties. Vanaf ca. 8 jaar. Tijs van Marle (1976) is een Nederlandse auteur en scenarioschrijver. Hij schreef meerdere boeken. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Knots'*.

Over Tijs van Marle

Tijs van Marle (1976) is een Nederlandse scenarioschrijver die vooral bekend is van zijn werk voor film en televisie voor kinderen, jongeren en licht drama.

Loopbaan

Hij studeerde in 2002 af als scenarioschrijver aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. Sindsdien schreef hij 22 speelfilms voor de bioscoop, waaronder Verliefd op Ibiza en de vijf Mees Kees-films. Hij schreef ook voor tv-series zoals Dirty Lines, Doctor Cheezy, en Van God Los, en hij bewerkte het boek Gips van Anna Woltz tot een televisieserie. Hij werkt momenteel als fulltime scenarioschrijver voor zijn eigen bedrijf van Marle & van Marle.

In 2021 maakte Van Marle zijn debuut als kinderboekenschrijver met het boek Knots. Het boek is geïllustreerd door Esther van den Brink.