Boek
Nederlands

Uil maakt het bont

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
Titel
Uil maakt het bont
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2021
68 p. : ill.
ISBN
9789401473774 (hardback)

Besprekingen

Uil woont in een boom naast Vos en Haas. Op een dag besluit hij het saai uitziende hek tussen hen in een kleurtje te geven. Dat valt niet in goede aarde, vooral niet bij Haas. Het gevolg: een ordinaire burenruzie, want nu heeft Uil het te bont gemaakt. Kunnen Bever en Ever als vredestichters de zaak sussen? Humoristisch verhaal met serieuze ondertoon (burenruzie). De letterlijke en figuurlijke betekenis van ’het te bont maken’ en het woord ‘bont’ vormen de kern. Het door de uitgever zelf toegekende leesniveau is AVI-M4/E4. Even zo belangrijk als de tekst zijn de kleurenillustraties. Visueel is het genieten van het werk van kunstenaar Thé Tjong-Khing. Zijn tekeningen, met aquareltechniek ingevulde pentekeningen, zijn ook in dit boek van een hoog niveau. De emoties van driftige Haas en het deëscalerende gedrag van Vos zijn schitterend uitgebeeld. Het hoogtepunt is de plaat waarop Ever en Bever (gewapend met een handzaag) Uil toespreken. Meesterlijk en humoristisch. De vermenselijkte die…Lees verder

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia

Suggesties