Boek
Nederlands

Het spel van Jak

Sylvia Vanden Heede (auteur), Thé Tjong-Khing (illustrator)
+1
Het spel van Jak
×
Het spel van Jak Het spel van Jak
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Titel
Het spel van Jak
Auteur
Sylvia Vanden Heede
Illustrator
Thé Tjong-Khing
Taal
Nederlands
Editie
2
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2013
33 p.
ISBN
9789401409315 (hardback)

Besprekingen

Vals spelen

Jak en Ping Wing gaan op de koffie bij Vos, Haas en Uil. Jak heeft er niet veel zin in, en al helemaal niet in Uils saaie ganzenbordspel. Hij vindt het bos maar saai, en verveelt zich dood. Dus speelt Jak vals, maar dat hebben de anderen gauw gezien. Tot Haas hem voorstelt te schaken, en hij haar ontvoert. Dat laten Vos en Uil niet zomaar gebeuren. En Ping Wing? Die krijgt het te warm en gaat in de koelkast zitten. 'Het spel van Jak' is een grappig boek over vals spelen uit de bekende 'Vos en Haas'-reeks. Of hoe stoute jakhalzen altijd hun verdiende loon krijgen.(edl)Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing, Vos en Haas, Het spel van Jak, Lannoo, 34 p., 5 euroKINDERBOEK

Jak, een echte boef met streepjestrui en oogmasker, gaat met Ping Wing op visite bij Vos en Haas. Hij vindt het er saai, en laat dat goed merken. Uil stelt voor een spelletje te doen en komt met het ganzenbord aandragen. Ook daar wil Jak niet aan meedoen: boeven spelen geen spelletjes. Haas verzint een list: een boef kan best spelen, vals spelen, met name. Daar heeft Jak wel oren naar! De humoristische, creatieve tekst is afgestemd op lezers in groep vier, AVI-M4, maar kan ook goed aan jongere kinderen worden voorgelezen. De met een inktlijn omrande aquarellen in kleur geven een eigenzinnige interpretatie van de tekst en maken het verhaal af. Rond het beroemde tweetal is een website ontwikkeld: www.vosenhaas.com, met informatie en tips. Opnieuw een schitterende uitgave voor beginnende lezers, vanaf ca. 7 jaar. Voorlezen kan eerder, vanaf ca. 5 jaar.

Vos en Haas. Het spel van Jak

Ping Wing wil dat Jak mee op de koffie gaat bij Vos en Haas. Maar Jak vindt koffie drinken saai. Ping Wing wil Jak ervan overtuigen dat het bij Vos en Haas altijd gezellig is en dat ze spelletjes kunnen spelen. Jak houdt niet van gezelligheid: hij is een boef en houdt van spanning en iets engs doen. Jak zorgt ervoor dat alle leuke dingen in het honderd lopen. Hij schaakt zelfs Haas, maar dit loopt niet goed af!
Weer een eenvoudig en grappig verhaal voor kinderen die leren lezen: AVI M3-AVI E3 (midden tot einde eerste leerjaar). De tekst heeft inspringende zinnen, vetgedrukte woorden en verschillende lettergroottes waardoor de kracht van het woord in de verf wordt gezet. Thé Tjong-Khing versterkt met zijn prachtige expressieve illustraties de taal, zodat de lezertjes geboeid blijven door zijn herkenbare personages.

Over Sylvia Vanden Heede

Sylvia Vanden Heede (Zwevegem, 25 augustus 1961) is een Vlaams kinderboekenschrijfster.

Biografie

Sylvia Vanden Heede groeide op in een groot West-Vlaams gezin. Na drie jaar moderne humaniora in Zwevegem en drie jaar sierkunsten in Brugge, studeerde ze godsdienstwetenschappen in Heverlee. Na haar studies verhuisde ze terug naar West-Vlaanderen, waar ze met haar gezin in Brugge woont.

Haar eerste boek, De spiegelplas stuurde ze in 1985 in voor de Jacob van Maerlant-debutantenprijs. Het boek eindigde als derde en werd twee jaar later gepubliceerd. Sindsdien bleef ze schrijven. Bekendheid verwierf ze vooral met haar veelbekroonde boeken over Vos en Haas, waarbij ze samenwerkt met de bekende Nederlandse illustrator Thé Tjong-Khing. Behalve voor beginnende lezers schrijft ze ook voor tieners en adolescenten. De meeste van haar boeken werden uitgegeven door Lannoo.
In de meeste boeken van Sylvia Vanden Heede …Lees verder op Wikipedia

Suggesties