Boek
Nederlands

De dag dat mijn moeder verdween

Sarah Armstrong (auteur), Mechteld Jansen (vertaler)
+1
De dag dat mijn moeder verdween
×
De dag dat mijn moeder verdween De dag dat mijn moeder verdween
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Tulsi’s moeder is goochelaar in het circus. Tijdens het oefenen van grote magie om het circus te redden, verdwijnt ze. Tulsi moet zelf grote magie onder de knie krijgen om naar een parallel universum te reizen en haar moeder te redden. En ze heeft maar een maand de tijd… Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De dag dat mijn moeder verdween
Auteur
Sarah Armstrong
Vertaler
Mechteld Jansen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Big magic
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, © 2023
335 p.
ISBN
9789026167836 (hardback)

Besprekingen

Een omvangrijke jeugdroman (335 p.) over een meisje dat haar moeder moet redden door magie onder de knie te krijgen. Tulsi’s moeder is een goochelaar in een circus en beoefent zowel kleine als grote magie. Wanneer haar moeder verdwijnt na het oefenen van grote magie om het circus te redden, ontdekt Tulsi dat ze haar kan redden door met grote magie naar een parallel universum te reizen. Normaal gesproken kost het jaren om dat te leren, maar Tulsi heeft maar een maand de tijd… Meeslepend en sfeervol geschreven. Vanaf ca. 10 jaar. Sarah Armstrong (Surry Hills, 1968) is een Australische schrijver en journalist. Ze schreef vele boeken.

Over Sarah Armstrong

Sarah Armstrong (1968) is een Australisch journaliste en auteur van romans.

Over een periode van meer dan acht jaar werkte Armstrong voor de Australian Broadcasting Corporation in diverse radioprogramma's, waaronder The World Today.

In 2005 kreeg zij voor haar eerste novelle Salt Rain de Dobbie Encouragement Award, een aanmoedigingsprijs. Zij werd tevens genomineerd voor de Miles Franklin Award en de Queensland Premier's Literary Awards. Haar boek Promise (2016) is in het Nederlands vertaald en tevens uitgegeven als luisterboek en e-book.

Bibliografie (selectie)

  • 2004 - Salt Rain
  • 2015 - His Other House
  • 2016 - Promise, (Nederlands: Laat me niet alleen)

Externe links

  • Officiële website
Lees verder op Wikipedia