Boek
Nederlands

Zoek en vind Asterix & Obelix : zoekboek

René Goscinny (auteur), Albert Uderzo (illustrator)

Zoek en vind Asterix & Obelix : zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Amuseer je met het zoeken naar Asterix, Obelix en de andere Galliërs in de tekeningen. Ga de uitdaging aan en verzamel een maximum aan lauwerkransen om kampioen te worden. Zoekboek met 24 gedetailleerde zoekplaten in kleur. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Zoek en vind Asterix & Obelix : zoekboek
Auteur
René Goscinny
Illustrator
Albert Uderzo 1927-2020
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2021
[58] p. : ill.
ISBN
9789002273490 (hardback)

Besprekingen

Een feest van herkenning voor de liefhebber van Asterix. In dit zoekboek staan allemaal bekende platen en situaties vanuit de Asterix en Obelix stripalbums. Maar ze zijn allemaal net iets anders. Bekende gezichten uit alle verhalen zitten verstopt in deze kleurrijke afbeeldingen. Zoekplaten met een wedstrijdelement, want wie kan de meeste laurierkransen winnen? Een krans win je door karakters op de plaat te vinden, of juist door te ontdekken wie er niet op staat. Op alle tekeningen levert het vinden van Idefix drie kransen op. Lukt het om meer dan 150 kransen te verdienen? Achterin staan de oplossingen ondersteboven (en door elkaar heen) weergegeven. Ietwat rommelig, maar dat maakt spieken des te lastiger. Iedere gedetailleerde zoekplaat beslaat twee bladzijden en vertelt een eigen verhaal, vol met karakters die vaak verstrengeld zijn doordat ze met elkaar op de vuist gaan, feesten of iets van een sport aan het beoefenen zijn. Daarmee is het een echte uitdaging om alle vrienden terug …Lees verder

Over René Goscinny

René Goscinny (Parijs, 14 augustus 1926 – aldaar, 5 november 1977) was een Franse schrijver, humorist en scenarist van stripverhalen. Hij is het bekendst van zijn scenario's voor de reeksen Asterix en Lucky Luke.

Levensloop

Jeugd

Goscinny werd geboren in Parijs in een gezin van Poolse Joden. Hij was de tweede zoon van Stanislas "Simkha" Goscinny, een chemisch ingenieur uit Warschau, en Anna Beresniak Goscinny uit het dorpje Chodorkow (Oekraïne) die elkaar in Parijs hadden ontmoet. In 1928 verhuisde het gezin naar Buenos Aires omdat Goscinny senior daar een baan had gekregen.

Zijn jonge jaren bracht Goscinny door in Argentinië waar hij een korte carrière als tekenaar beleefde. In december 1943 overleed zijn vader. Goscinny had enkele baantjes, onder andere als leerling-accountant en als tekenaar. In 1945 verhuisde hij met zijn moeder naar de Verenigde Staten en ging bij zijn …Lees verder op Wikipedia

Suggesties