Boek
Nederlands

Woorden van glas

Pamela Sharon (auteur)

Woorden van glas

Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Op het Corbeau College is van alles mis. Er wordt gepest en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. Summer (16) is er klaar mee. Samen met de populaire Nova lanceert ze een website waar filmpjes worden gepost over wat misgaat op school, maar is dat wel een goed idee? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Woorden van glas
Auteur
Pamela Sharon
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Moon Young adult, 2023
314 p.
ISBN
9789048871025 (paperback)

Besprekingen

Een YA roman over twee meiden die misstanden op hun school online aankaarten. Op het Corbeau College gaat van alles mis: er wordt gepest, de jongens met de grootste mond worden voorgetrokken en er worden persoonlijke filmpjes gedeeld. De zestienjarige Summer en de populaire Nova besluiten ondanks hun verschillen een anonieme website op te richten. Hier kunnen leerlingen filmpjes insturen over misstanden op school, met als doel de school te verbeteren. Maar kunnen ze alles zomaar online zetten, ook al doen ze het om de school te verbeteren? In vlotte, hedendaagse stijl geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Pamela Sharon debuteerde met 'De geur van groen'*, dat werd genomineerd voor zowel de Jonge Jury als het Beste Boek voor Jongeren en dat in 2024 in het Duits verschijnt.

Over Pamela Sharon

Pamela Sharon (pseudoniem) is een Nederlands jeugdschrijfster en leerkracht en leesspecialist in het basisonderwijs.

Levensloop

In 2019 debuteerde Pamela Sharon met De Geur van Groen bij Uitgeverij Moon, nadat zij tweede was geworden in de Moon YA-contest, een schrijfwedstrijd voor nieuw talent. Het boek werd geplaatst op de tiplijst van de Jonge Jury 2020 en werd genomineerd voor het Beste Boek voor Jongeren. In september 2020 werd het boek als nieuwe titel toegevoegd aan de titellijst van Lezen voor de Lijst (12-15 jaar, niveau 1).

In 2021 kwam haar tweede Young Adult boek uit, Wie ik gisteren was.

Samen met de schrijvers Chinouk Thijssen, Astrid Boonstoppel en Laura Diane maakt zij de podcast I Write Better Than I talk.

Bibliografie