Boek
Nederlands

Winterstormen

Twee schoonzussen proberen een oplossing te vinden voor hun relatieproblemen.
Extra onderwerp
STR, Romans, Familie- of streekromans
Titel
Winterstormen
Auteur
Olga van der Meer
Taal
Nederlands
Uitgever
Kampen: Westfriesland, 2009
191 p.
Aantekening
Vervolg op: Die ene gouden zomer
ISBN
9789020529272

Besprekingen

Hoofdpersonen in dit boek zijn Connie Verschuur en haar schoonzusje Judy. De eerste is, samen met haar broer Arnoud, eigenaar van een banketbakkerij annex lunchroom. Ondanks verschillende relaties lijkt het haar niet te lukken om de liefde van haar leven te vinden. Judy is net moeder geworden van een huilbaby. Door voortdurende slapeloosheid en frustratie komen er scheuren in haar huwelijk met Arnoud en dat leidt tot een breuk. Zowel Connie als Judy leren wat ze wel en wat ze niet in een relatie willen en proberen na ‘Die ene gouden zomer’(titel van het eerste deel*) de ‘winterstormen’ het hoofd te bieden. Een vlot eigentijds familieverhaal voor een grote lezerskring. Doordat in de roman het voorgaande deel kort wordt samengevat, is dit tweede deel goed zelfstandig te lezen. Gebonden uitgave, volle bladspiegel, kleine druk.

Over Olga van der Meer

Olga van der Meer (geboren: Olga de Bel) (Den Haag, 13 oktober 1963) is een Nederlandse schrijfster van streek- en familieromans, vooral gericht op vrouwelijke lezers.

Leven en werk

Van der Meer begon al op heel jonge leeftijd verhaaltjes te schrijven, waar zij veel plezier aan beleefde. Toen zij 12 jaar was stuurde zij haar eerste 'manuscript' naar een uitgever, dat zij prompt terug kreeg. Vervolgens ging zij naar de mavo en deed de opleiding detailhandel. Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben verscheen in 1993 haar debuutroman Liesbets beslissing. Vanaf dat moment werd zij min of meer fulltime schrijfster. Naast romans schrijft Van de Meer maandelijks twee korte verhalen voor het tijdschrift Mijn geheim en is ook een dag per week op freelance basis werkzaam als instructrice bij een marktonderzoeksbureau. Met korte verhalen is zij medeschrijfster in de Favoriet Roman Series van Uitgev…Lees verder op Wikipedia