Grote letter
Nederlands
Na haar ontslag vindt een zwangere, jonge vrouw nieuwe mogelijkheden om zich te ontplooien.
Extra onderwerp
Familie- of streekromans
Titel
Het huis
Auteur
Olga van der Meer
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, © 2016
314 p.
ISBN
9789036431606 (hardback)

Besprekingen

Juist op de dag dat ze wegens een faillissement ontslagen wordt, ontdekt Marcella Dijcke dat ze zwanger is. De relatie met haar vriend is ook al niet meer zo goed; als hij haar de keus geeft tussen een abortus of vertrekken, kiest ze voor het laatste. Gelukkig vindt ze al snel onderdak en werk in het tehuis voor ongewenst zwangere tieners dat Wilma en Johan Burggraaf dankzij een erfenis hebben kunnen opzetten. Zelfs een nieuwe relatie lijkt voor haar weggelegd. En dan is er natuurlijk de omgang met de meisjes in het tehuis, wat haar erg goed blijkt te liggen. De problematiek van een ongewenste zwangerschap blijft een beetje onderbelicht, hoe de (zeer jonge) meisjes worden voorbereid op een zelfstandig leven buiten het tehuis wordt niet duidelijk. Vlot geschreven, maar een beetje oppervlakkig verhaal.

Over Olga van der Meer

Olga van der Meer (geboren: Olga de Bel) (Den Haag, 13 oktober 1963) is een Nederlandse schrijfster van streek- en familieromans, vooral gericht op vrouwelijke lezers.

Leven en werk

Van der Meer begon al op heel jonge leeftijd verhaaltjes te schrijven, waar zij veel plezier aan beleefde. Toen zij 12 jaar was stuurde zij haar eerste 'manuscript' naar een uitgever, dat zij prompt terug kreeg. Vervolgens ging zij naar de mavo en deed de opleiding detailhandel. Na een aantal jaren in de detailhandel gewerkt te hebben verscheen in 1993 haar debuutroman Liesbets beslissing. Vanaf dat moment werd zij min of meer fulltime schrijfster. Naast romans schrijft Van de Meer maandelijks twee korte verhalen voor het tijdschrift Mijn geheim en is ook een dag per week op freelance basis werkzaam als instructrice bij een marktonderzoeksbureau. Met korte verhalen is zij medeschrijfster in de Favoriet Roman Series van Uitgev…Lees verder op Wikipedia

Suggesties