Strip
Nederlands

Het universum is er nog niet klaar voor

Nix (auteur)
+1
Het universum is er nog niet klaar voor
×
Het universum is er nog niet klaar voor Het universum is er nog niet klaar voor

Het universum is er nog niet klaar voor

In de reeks:
Titel
Het universum is er nog niet klaar voor
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2008
47 p. : ill.
ISBN
9789058853585 (paperback)

Besprekingen

Al een tijd zit de Vlaming Nix nu bij het Nederlandse Silvester Strips, waar hij regelmatig zijn albums met de gags van 'Kinky en Cosy' in een album kan bundelen. De auteur is al een eeuwigheid bezig, maar erg veel boeken heeft hij niet op zijn naam staan. Wel veel publicaties: zijn humoristische strookjes stonden de laatste 15 jaar om beurt in zowat alle Vlaamse kranten, en hij wordt zelden vergeten als men jong talent bundelt (zoals in Hic sunt leones, de staalkaart van jonge Vlaamse striptekenaars die uitgeverij Bries in 2004 uitbracht). Als docent aan het Brusselse Sint Lukas Atelier Stripverhalen is hij ook betrokken bij publicaties aldaar, zoals Bruxxxel (2005).

Toch duurt het altijd enkele jaren voor een echt album van Nix verschijnt. Misschien is de wereld er nog niet klaar voor. Zijn antiheldinnen Kinky en Cosy zijn ondertussen nochtans bekende figuren in gagstripland. De tweeling in de rode jurkjes doet zijn naam eer aan, want van softe en kinderlijke r…Lees verder
Een verzameling gags van vaak een paar plaatjes tot soms een verhaaltje van enkele pagina's. Vol idiote, maar herkenbare gebeurtenissen over de wel heel aparte tweeling Kinky en Cosy. De dagelijkse wereld wordt humoristisch bezien met twee jonge meisjes, hun ouders en een corrupte politicus. Prima humor en vaak verrassend; wel met wat seks en geweld. Vlot getekend en herkenbaar eigentijds. Voor een breed publiek.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia