Strip
Nederlands

Het gangsterparadijs

Nix (auteur)
+1
Het gangsterparadijs
×
Het gangsterparadijs Het gangsterparadijs

Het gangsterparadijs

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De buurtpolitie gaat op teambuilding naar Rome. Op de luchthaven loopt een man rond die als twee druppels water op de commissaris lijkt. Hij handelt er louche zaakjes af met een crimineel netwerk. Kort daarna wordt de commissaris door de Italiaanse politie ingerekend.
Onderwerp
Politie
Titel
Het gangsterparadijs
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002267413 (paperback)

Besprekingen

De Buurtpolitie gaat onder leiding van commissaris Roger Berckmans op teambuilding naar Rome. De commissaris heeft er zin in en oefent flink op zijn Italiaans, maar wordt gelijk na aankomst op de luchthaven gerold. Als hij daarna gearresteerd wordt door de politie van Rome, blijkt dat hij een criminele dubbelganger heeft. Het is aan zijn team om te bewijzen dat hij niet de crimineel is, maar een commissaris uit België. En dat kan alleen als ze de werkelijke crimineel met een list weten te vinden. Een humoristisch detective-avontuur, gebaseerd op de gelijknamige televisie serie van VTM, die in Nederland wordt uitgezonden op SBS9. Een strip vol bekende karakters uit de populaire Vlaamse tv-serie en met een belangrijke rol voor smartphones. De strip brengt verder een bezoek aan allerlei bekende toeristische plekken in Rome en weet zo de moderne setting met geschiedenis te combineren. Met karikaturale tekeningen door Nix, bekend van onder anderen 'Kinky & Cosy'. Het verhaal is het vierde …Lees verder

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia