Strip
Nederlands

Brand! Brand!

Nix (auteur)
+1
Brand! Brand!
×
Brand! Brand! Brand! Brand!

Brand! Brand!

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De hele buurt is in de ban van een aantal bizarre branden. En telkens ligt de oorzaak bij een ontplofte kachel. Van de dader ontbreekt elk spoor. Bij de Buurtpolitie zitten ze met de handen in het haar...
Onderwerp
Politie
Titel
Brand! Brand!
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2019
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002267437 (paperback)

Besprekingen

Een humoristische en spannende strip over de buurtpolitie. Die moet de dader zoeken van een serie brandstichtingen. De eerste lijkt een ongeluk, maar dan blijken de volgende veroorzaakt door zwaar illegaal vuurwerk. Het team van de buurtpolitie werkt nauw samen met de brandweer, maar het is een pittige klus om dit raadsel op te lossen. Alweer deel 6 van deze stripreeks in maar een paar jaar tijd. Gebaseerd op de gelijknamige populaire Vlaamse tv-serie. Vlot getekend door een ervaren striptekenaar, die meer series met humor heeft gemaakt. Een strip met een simpele maar logische plot, gemakkelijk leesbaar en bescheiden van omvang (32 pagina's). Een leuke eigentijdse strip met humor en spanning voor de jeugd vanaf een jaar of 9. Afzonderlijk leesbaar naast het vorige deel, 'Een slag in het water' (2019)*.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia