Dvd
Engels
Het verhaal van een verdwijning in 1980 van een 12-jarig jongetje en zijn 10-jarige zusje, een zaak met een ingewikkelde nasleep die de nu gepensioneerde rechercheur Wayne Hays al 35 jaar lang kwelt.
Titel
True detective. Season 3 / created by Nic Pizzolatto
Scenarist
Nic Pizzolatto
Acteur
Mahershala Ali
Componist
Keefus Ciancia
Taal
Engels
Uitgever
HBO, © 2019
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
8 x 60 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Tsjechisch, Pools Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Portugees,Deens, Zweeds, Noors, Fins, Pools, Grieks, Tsjechisch, Engels en Italiaans voor slechthorenden
EAN
5051888247112

Besprekingen

Het derde seizoen (2019) van de Amerikaanse anthologische (elk seizoen een ander verhaal en andere spelers) misdaaddrama-televisieserie gemaakt door Nic Pizzolatto. In de hoofdrollen Mahershala Ali (Moonlight, Green Book) als oud-rechercheur Wayne Hays en Stephen Dorff als zijn partner. Het verhaal bevat drie tijdlijnen – 1980 als jaar van de misdaad, 1990 waarin de zaak wordt heropend en 2015 waarin een documentaire over de zaak wordt gemaakt – en één centrale misdaad: de verdwijning van twee kinderen. Beoordeling TVmeter 3,97 (van max 5). Coen van Zwol (NRC 14-1-’19): ‘In het derde seizoen doen de makers hun best de rauwe magie te hervinden. Ze slagen daarin gedeeltelijk’ (3 sterren). Mark Moorman (Volkskrant 30-1-’19): ‘(…) een prima serie, maar de verrassing is er wel af’ (3 sterren). Anke Meijer (vpro cinema 24-1-’19): ‘Het nieuwe seizoen (…) is vele malen beter dan de tweede, geflopte reeks en doet qua sfeer en acteerwerk niet onder voor dat eerste, geweldige seizoen’.' Uitgezon…Lees verder

Over Nic Pizzolatto

Nicholas Austin (Nic) Pizzolatto (New Orleans, 18 oktober 1975) is een Amerikaans auteur, scenarioschrijver en televisieproducent. Hij is vooral bekend als de bedenker van de misdaadserie True Detective.

Biografie

Nic Pizzolatto werd in 1975 geboren in New Orleans (Louisiana). Hij is van Italiaanse afkomst en groeide op in een arm, katholiek arbeidersgezin. Op vijfjarige leeftijd verhuisde hij met zijn familie naar het landelijke Lake Charles.

Hij studeerde achtereenvolgens aan St. Louis Catholic High School en Louisiana State University. Hij behaalde een bachelor in de afstudeerrichtingen Engels en filosofie. Na enkele jaren als barman en technisch schrijver te hebben gewerkt in Austin (Texas) sloot hij zich aan bij de University of Arkansas, waar hij in 2005 een master behaalde.

Carrière

Pizzolatto begon zijn carrière als schrijver van kort…Lees verder op Wikipedia