Boek
Nederlands

Kerstfeest met Kikker

Max Velthuijs (auteur)
+1
Kerstfeest met Kikker
×
Kerstfeest met Kikker Kerstfeest met Kikker

Kerstfeest met Kikker

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Kikker en Eend spelen in de sneeuw en gaan een kerstboom halen omdat het morgen Kerstmis is. Hardkartonnen prentenboekje met eenvoudige tekeningen in kleur. Vanaf ca. 2 jaar.
Onderwerp
Vriendschap
Titel
Kerstfeest met Kikker
Auteur
Max Velthuijs
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Leopold, 2005
[14] p. : ill.
ISBN
9789025848415

Besprekingen

Voordat het Kerstmis is, spelen Eend en Kikker in de sneeuw. Dan gaan ze een boom halen en hangen de lichtjes erin. Varkentje bakt een taart en samen met Rat en Haas vieren ze Kerstmis. Deel uit Kikker kartonboekjes waarin vriendschap en samen plezier maken centraal staan. Met de overbekende kleurige, maar eenvoudige Max Velthuijs-illustraties over een dubbele pagina. De vlot geschreven tekst staat wisselend over de pagina, maar is altijd gedrukt op een neutrale achtergrond. Heerlijk voorlees- en kijkboek, dat ook, vanwege de kartonnen bladzijden met twee afgeronde hoeken, door de allerkleinsten zelfstandig kan worden bekeken. Vanaf ca. 2 jaar.

Kerstfeest met Kikker

Het is de dag voor Kerstmis en het sneeuwt. Kikker is al helemaal in de kerststemming en maakt een sneeuwpop. Dan gaat hij op zoek naar Eend. Die is bezig met schaatsen maar dat kan Kikker niet. Eend haalt de slee en samen vliegen ze de heuvel af. Bij Kerstmis hoort een kerstboom. Onze twee vrienden zoeken er een mooie uit om bij Kikker thuis te versieren, want morgen komen alle vrienden vieren. Kikker loopt even bij Varkentje langs en vraagt hem om een taart te bakken. Op kerstdag genieten Kikker, Varkentje, Eend, Rat en Haas van de heerlijke taart. Dit eenvoudige verhaaltje is neutraal genoeg om rond Kerstmis in een multiculturele kleuterklas te gebruiken. De illustraties zijn zoals altijd zeer aantrekkelijk. Het boekje is stevig gekartonneerd en kan in de boekenhoek geplaatst worden.


Kerstfeest met Kikker

Kikker geniet van de sneeuw buiten. Hij maakt een sneeuwpop en glijdt samen met Eend met de slee van de heuvel. Dan halen ze een kerstboom en vragen aan Varkentje of zij een taart wil bakken. De volgende dag is het kerstfeest. Kikker heeft lichtjes in de boom gehangen. Varkentje brengt haar taart mee en zo kan Kikker met zijn vrienden samen kerstfeest vieren… Kikker van Max Velthuijs leeft voort nadat zijn geestelijke vader in 2005 overleed. Kikker is een marketingproduct geworden. In dit stevig kartonboekje is een verhaal geweven rond prenten die eerder in 'Kikker heeft het koud' zijn verschenen. Het werd een gezellig verhaaltje over samenzijn en kerstfeest vieren maar ook over sneeuwpret. Zo werden twee thema’s die velen graag samen zien gaan aan elkaar verbonden. Wie droomt niet van een witte kerst? Nog meer Kikker op http://www.kikkervriendjes.nl/.


Over Max Velthuijs

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Bert Verhoeff voor Anefo

Max Velthuijs (Den Haag, 22 mei 1923 – 25 januari 2005) was een Nederlandse schrijver en tekenaar van kinderboeken.

Biografie

Na het doorlopen van de Handelsschool in Den Haag volgde Velthuijs in 1944 korte tijd de opleiding grafisch ontwerp aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem. In het schooljaar 1945-1946 studeerde hij kosteloos aan de KABK in Den Haag. Rond 1950 maakte hij een aantal stofomslagen voor boeken, onder meer van Willem van Iependaal. Lange tijd was hij werkzaam in de reclame. Vanaf 1962 maakte hij zijn eerste illustraties voor kinderboeken. Hij won met zijn vroegere werk twee keer een Gouden Penseel voor zijn illustraties bij Het goedige monster en de rover (1977) en voor Klein mannetje vindt het geluk (1986).

Max Velthuijs brak nationaal en later ook internationaal door met de boeken over Kikker. Zijn eerste Kikkerboek, Kikker is verliefd dat in 1989 verscheen, werd in een twi…Lees verder op Wikipedia