Boek
Nederlands

Rik verhuist : zoekboek

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Rik verhuist : zoekboek
×
Rik verhuist : zoekboek Rik verhuist : zoekboek

Rik verhuist : zoekboek

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Rik gaat verhuizen met zijn ouders, maar voordat dat kan moet er nog veel gebeuren! Ze moeten nog schilderen, inpakken, en Rik neemt afscheid van school. Ook Sam de poes is weer van de partij. Prentenboek met thematische zoekplaten met eenvoudige zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Verhuizen
Titel
Rik verhuist : zoekboek / tekst en illustraties Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789002278853 (hardback)

Besprekingen

Een vrolijk en herkenbaar zoekboek waarin Rik samen met zijn ouders in een nieuw huis gaat wonen. Mama en papa hebben een nieuw huis gekocht, dus binnenkort gaat Rik verhuizen. Maar er moet eerst nog veel gebeuren: opruimen, schilderen, inpakken… Tussendoor neemt Rik ook nog afscheid van zijn klasgenootjes, want hij zal naar een nieuwe school gaan! Ook Sam de poes is er weer bij. Waar heeft ze zich verstopt? Eenvoudig en luchtig geschreven. Met vrolijke, simpele zwartomlijnde kleurenillustraties in de bekende stijl van Liesbet Slegers, met onderaan elke pagina enkele zoekopdrachten. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar. Liesbet Slegers (Geel, 1975) is schrijver, grafisch vormgever en illustrator. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven. Het boek maakt deel uit van de serie: 'Zoekboek'.

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia