Door sabotage van een kerncentrale valt in het hele land de stroom uit. De premier moet kiezen: als ze de elektriciteitsvoorziening herstelt, zal haar ontvoerde dochter gedood worden.
Kijkwijzer
Vanaf 12 jaarVanaf 12 jaar
Taal
Nederlands
Uitgever
Belga Films, © 2020
3 dvd-video's
Oorspr. opname
2020
Speelduur
ca. 420 min.
Aantekening
Nederlands gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5413952194508
TPF Films

Besprekingen

Tiendelige Vlaamse thrillerserie van regisseur Joël Vanhoebrouck (Eigen kweek; Vermist), geschreven door Philippe De Schepper met in de hoofdrol Sara De Roo (Vele hemels boven de zevende; Brasserie Romantiek). Door sabotage van een kerncentrale valt in het hele land de stroom uit. Kort voor de black-out ontvangt premier Annemie Hillebrand een filmpje van haar geknevelde dochter. De boodschap van de ontvoerders is: ‘Als het licht aan gaat, sterft uw dochter’. Michael Dendoncker (Geert Van Rampelberg), Hoofd Dienst Anti-terrorisme, krijgt opdracht om in het uiterste geheim Hillebrands dochter terug te vinden en te onderzoeken wie achter deze black-out zit. Hij ontdekt een link met groen-rechtse activisten die banden lijken te hebben met een groter terroristisch netwerk. De premier probeert tijd te rekken terwijl ze intussen te maken krijgt met politieke spelletjes en schimmige complotten. Stefaan Werbrouck (humo.be) ziet matige dialogen, ongeloofwaardige acteurs en een amateuristische a…Lees verder

Over Joël Vanhoebrouck

Joël Vanhoebrouck (Vilvoorde, 10 juni 1974) is een Vlaamse regisseur.

Biografie

Vanhoebrouck werkte in 1997 zijn studies af als regisseur aan het RITS te Brussel. Na zijn eindwerk, de kortfilm Tunnel, die vertoond werd op Leuven Kort, verleende hij zijn medewerking aan verschillende producties van Belgische en buitenlandse kort- en langspeelfilms.

In 2003 regisseerde hij zijn eerste tweetalige kortfilm, Joséphine, die bekroond werd met de prijs van de jury voor beste Vlaamse fictiefilm op het Internationaal Kortfilmfestival. De jury loofde vooral "de klassieke verhaalstructuur en de liefdevolle benadering van de acteurs". De cast omvatte naast de Belgisch-Franstalige acteurs, Yolande Moreau en Bouli Lanners, ook Vlaamse acteurs waaronder Sara De Roo en Nand Buyl.

Regie: films

In 2012 regisseerde Vanhoebrouck zijn eerste langspeelfilm Brasserie Romantiek…Lees verder op Wikipedia

Suggesties