Strip
Nederlands
In Donjon Monsters komen bijfiguren uit de wereld van Donjon aan bod. Zo hebben we Jan-Jan de Boeman leren kennen, kennis genomen van het liefdesverdriet van Biscarra de Reus en van de wapenfeiten van Marvin de Rode. Elk album in deze reeks is van de hand van een andere tekenaar.

Wat is er gebeurd met de Wachter, die een skelet is geworden? Tussen Zenit en Avondschemer nemen Lewis Tron
Titel
Ontwaak en sterf
Auteur
Joann Sfar 1971- Lewis Trondheim
Vertaler
Frits Van der Heide
Taal
Nederlands
Uitgever
's-Hertogenbosch: Silvester, 2023
48 p. : ill.
Verschijningsdatum
15-09-2023
ISBN
9789464840582 (hardback)

Over Joann Sfar

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door ActuaLitté

Joann Sfar (Nice, 28 augustus 1971) is een Frans auteur en filmregisseur. Hij is een van de bekendere artiesten van de Franco-Belgische stripbeweging.

Biografie

Sfar begon zijn carrière als tekenaars bij de uitgever L'association. Zijn bekendste reeks is Donjon die hij met Lewis Trondheim maakte. Donjon wordt getekend door veel verschillende tekenaars. Sfar nam de sub-serie Donjon Avondschemer voor zijn rekening en tekende hiervan de eerste drie delen (nummer 101, 102 en 103). Van de Kat van de Rabbijn en Kleine Vampier zijn tevens tekenfilms gemaakt. Van de Kat van de Rabbijn verschijnt in 2018 een verfilming. Professor Bell is een serie die in zijn magisch-realistische fin de siècle-setting sterk doet denken Jacques Tardi’s Isabelle Avondrood. Hij publiceerde ook enkele one-shots als Oude Tijden en Chagall in Rusland. Met Christophe Blain maakte hij de trilogie Œdipe, Ulysse en Héracles alsook ee…Lees verder op Wikipedia