Zesdelige serie over een Antwerps revuetheater in de jaren zeventig, toen het grote publiek wegbleef
Onderwerp
Variété
Taal
Nederlands
Uitgever
Bridge Pictures, 2010 | Andere uitgaves
3 dvd-video's
Speelduur
ca. 330 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8711983498082 (box)

Besprekingen

Een zesdelige Belgische dramaserie over 'Oud België', een revuetheater in Antwerpen dat eind jaren zeventig zware tijden doormaakt: het publiek blijft weg, mede door de invloed van de televisie, subsidies van de overheid worden verminderd, vastgoedontwikkelaars azen op de grond. Hoofdpersonen zijn onder meer theaterdirecteur Leonardo, die tegen beter weten in het theater open wil houden, zanger Marcel die een zwak heeft voor vrouwen en gokken, artiest Willy die als bijverdienste samen met zijn vrouw een bloemenzaak heeft. Het verhaal wordt in terugblikken verteld door Eddie, het zoontje van Willy, die zoveel hij kan, rondhangt in het theater en de kleedkamers. Acteur Peter Van den Begin (Marcel) schreef samen met Stany Crets het scenario, geïnspireerd op zijn eigen jeugdherinneringen. Dirk Limburg (NRC 5-2-'10): '(...) de serie laat zien hoe je muziek in drama kunt integreren (...) Een serie die veel gemeen heeft met Annie MG maar juist niet in de valkuilen is getrapt. Ook in Oud Belg…Lees verder

Over Indra Siera

Indra Siera (28 juli 1972) is een Vlaams film- en televisieregisseur.

Levensloop

Siera studeerde radio- en televisieregie aan het Rits, muziekstudies aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium Antwerpen en Screen and Cast Direction aan de International Film School in Londen.

Hij is de regisseur van de Studio 100-films K3 en het magische medaillon en K3 en het ijsprinsesje. Ook de televisieseries Fans en Oud België en het televisieprogramma Debby & Nancy's happy hour, alle met Stany Crets en Peter Van Den Begin, werden door hem geregisseerd. Siera regisseerde daarnaast de sitcom Kiekens en was een van de drie regisseurs van de serie Professor T..

Extra informatie

  • (en)  Indra Siera in de Internet Movie Database