Grote letter
Nederlands

Volle kracht

Hetty Kleinloog (auteur)
Vier vrouwen op leeftijd die met een camper door Canada reizen op zoek naar de tweelingzus van hun overleden vriendin, maken onderweg onverwachte toestanden mee.
Titel
Volle kracht
Auteur
Hetty Kleinloog
Taal
Nederlands
Uitgever
Deventer: Grote Letter Bibliotheek, [2020]
2 delen (367, 326 p.)
Aantekening
Vormt samen met Volle bloei (deel 1) en Volle glorie (deel 3) een trilogie
ISBN
9789036436182 (hardback)

Besprekingen

Vier oudere vriendinnen (Wanda, Lies, Anneke en Greetje) vertrekken naar Canada om daar de as van hun vijfde vriendin aan diens tweelingzus te kunnen geven. Het wordt zoeken naar de zus als in ‘Spoorloos’ en eenmaal gevonden reist die tweelingzus met het viertal in hun camper mee om de as uit te strooien op het graf van kunstenaar Tom Thomson. Onderweg gebeurt er van alles. Eén van de vijf vrouwen blijkt een oplichter te zijn met alle gevolgen vandien. Een met vaart en humor geschreven roman waarin gebeurtenissen elkaar snel opvolgen maar vriendschap centraal blijft staan. Tussen het filmwaardige verhaal in staan – cursief – de brieven die Greetje aan haar kleindochter stuurt. Uit alles blijkt dat de vier vrouwen-op-leeftijd niet zijn van het terugkijken maar juist van het vooruitzien. Het boek is het tweede deel van de Volle-trilogie. Eerder verscheen ‘Volle bloei’*. De auteur werkt als scenarioschrijver mee aan televisieseries en schreef het jeugdboek ‘Vuurwerk’ (2014).

Over Hetty Kleinloog

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hettykleinloog

Hendrika (Hetty) Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is schrijver, tekstdichter en docent creatief schrijven.

Docent

Van 1984 tot 1988 studeerde zij aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Docent Drama. Als afstudeerproject richtte zij Theatergroep Mevrouw Jansen op. Bij deze theatergroep was zij tot de opheffing in 2009 creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Voor diverse andere theatergroepen heeft zij toneelstukken geschreven, onder andere voor Theatergroep Troost Gouden Kooistra (2012), over het leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Vanaf 1992 geeft ze les, onder andere als docent Drama en Nederlands aan het ROC van Amsterdam, de opleiding Theater. Zij geeft cursussen Creatief schrijven en ze is vakdocent Scenario, Romans & korte verhalen en Poëzie aan de Schrijversacademie.

Televisie

Vanaf 2000 schrijft Kleinoog televisiedrama. Zij werkte als…Lees verder op Wikipedia