E-boek
Nederlands

Volle bloei : roman

Hetty Kleinloog (auteur)

Volle bloei : roman

Genre:
Volle bloei is het verhaal van vijf vrouwen op leeftijd: Danny, Wanda, Lies, Anneke en Greetje. Ze ontmoeten elkaar op de begraafplaats, waar ze bloemen leggen op de graven van hun overleden echtgenoten. Als blijkt dat ieder van hen nog een droom te verwezenlijken heeft, nemen ze een besluit: ze zijn weer zo jong als ze zich voelen en gaan overdoen wat overgedaan moet worden. Zo wil Danny, een ras
Titel
Volle bloei : roman
Auteur
Hetty Kleinloog
Taal
Nederlands
Uitgever
[Plaats van uitgave niet vastgesteld]: Uitgeverij Marmer B.V., 2018
ISBN
9789460687686
CloudLibrary
3fmu2z9

Over Hetty Kleinloog

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Hettykleinloog

Hendrika (Hetty) Kleinloog (Amsterdam, 24 juni 1958) is schrijver, tekstdichter en docent creatief schrijven.

Docent

Van 1984 tot 1988 studeerde zij aan de Theaterschool Amsterdam, de parttime opleiding Docent Drama. Als afstudeerproject richtte zij Theatergroep Mevrouw Jansen op. Bij deze theatergroep was zij tot de opheffing in 2009 creatief leider, auteur, regisseur en tekstdichter. Voor diverse andere theatergroepen heeft zij toneelstukken geschreven, onder andere voor Theatergroep Troost Gouden Kooistra (2012), over het leven van horecamagnaat Sjoerd Kooistra.

Vanaf 1992 geeft ze les, onder andere als docent Drama en Nederlands aan het ROC van Amsterdam, de opleiding Theater. Zij geeft cursussen Creatief schrijven en ze is vakdocent Scenario, Romans & korte verhalen en Poëzie aan de Schrijversacademie.

Televisie

Vanaf 2000 schrijft Kleinoog televisiedrama. Zij werkte als…Lees verder op Wikipedia