Boek
Nederlands

Koen Kampioen en het grote toernooi

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen en het grote toernooi
×
Koen Kampioen en het grote toernooi Koen Kampioen en het grote toernooi

Koen Kampioen en het grote toernooi

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Koen mag met zijn team een toernooi spelen bij een echte profclub. Ze komen te laat bij het toernooi, doordat er varkens ontsnapt zijn uit een veewagen. Mogen ze nu nog wel meedoen? AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal, Wedstrijden
Leesniveau
AVI M5, AVI 5
Titel
Koen Kampioen en het grote toernooi
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Editie
5
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2008]
58 p. : ill.
ISBN
9789020648492 (hardback)

Besprekingen

Als sportverslaggever voor het dagblad 'De Gelderlander' bezoekt Fred Diks voetbalwedstrijden en interviewt hij voetballers. Daarnaast is hij auteur van het Allesboek over voetbal en van enkele boeken uit de 'Kameleon'-reeks van uitgeverij Kluitman, die gaat over de klas van meester Bas, een beginnende onderwijzer. Diks is echter begonnen met de boeken over Koen Kampioen. Koen Kampioen en het grote toernooi is het achtste verhaal uit deze dynamische serie. Een kleurrijke prent op de kaft toont Koen en zijn team in volle actie, terwijl hij een ferme trap tegen de bal geeft. In het eerste hoofdstuk hangt Koens vader ? met het nodige gepruts ? een vaantje van FC Top aan een spijker. Koen droomt echter van een echte medaille. Een onverwachte deelname van FC Top aan een toernooi met profclubs wakkert zijn droom verder aan.
Voetbalminnende lezertjes kunnen hun hart ophalen aan de technische informatie in passages over tweebenig spelen en oefeningen op de vrije trap en in d…Lees verder
Koen en zijn voetbalteam wacht een enorme verrassing. De trainer vertelt hun dat ze een toernooi bij een echte profclub mogen spelen. Op de weg ernaartoe worden ze opgehouden door een veewagen waaruit varkens zijn ontsnapt. Het team helpt mee de varkens te vangen. Omdat ze daardoor te laat bij het toernooi aankomen, moeten ze noodgedwongen twee wedstrijden achter elkaar spelen, waarvan ze er een verliezen. Deel acht uit de serie 'Koen Kampioen'*. Vrolijk leesboekje dat bij de voetballiefhebbers zeker in de behoefte zal voorzien, AVI-M5. Het verhaal is verdeeld in negen hoofdstukken en verlevendigd met diverse clichématige zwart-witillustraties die weinig aan het verhaal toevoegen. Het einde van het verhaal is verrassend. Achterin informatie over de auteur en zijn boeken. Op het omslag lost hoofdrolspeler Koen een schot. Geschikt voor lezers vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties