Boek
Nederlands

Koen Kampioen is een held

Fred Diks (auteur), Ivan & Ilia (illustrator)
+1
Koen Kampioen is een held
×
Koen Kampioen is een held Koen Kampioen is een held
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Er is een toernooi voor jeugdteams van profclubs. En er mag één amateurclub meedoen. Koen hoopt dat het FC Top wordt. Maar dan gaat alles mis bij hun uitwedstrijd. AVI-M5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Voetbal
Leesniveau
AVI M5, AVI 5
Titel
Koen Kampioen is een held
Auteur
Fred Diks
Illustrator
Ivan & Ilia
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, [2017]
62 p. : ill.
ISBN
9789020648645 (hardback)

Besprekingen

Koen leest in een voetbalblad dat er een amateurclub mee mag doen aan het toernooi voor jeugdteams van profclubs. Zou FC Top een kans maken? Maar als ze uit moeten spelen tegen Heen en Weer gaat alles mis. Pretentieloos verhaaltje uit de Koen Kampioen-reeks, dat zonder twijfel in een behoefte voorziet. Met de voetballende Renske zal het boek zeker ook meisjes aanspreken. Bevat tien hoofdstukken en is voorzien van meerdere illustraties die bij het verhaal passen, maar weinig toevoegen. AVI-M5. De tekst is opgemaakt in een prettig leesbaar lettertype. Op het serie-omslag pingelt Koen met de bal. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Fred Diks

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Fred Diks (Gaanderen, 1 juli 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver, sportverslaggever en leraar.

Carrière

Voor uitgeverij Kluitman uit Alkmaar schrijft Diks verschillende boekenreeksen, veelal met een voetbalthema, zoals Koen Kampioen en de non-fictieboeken Voetbalsterren van pupil tot prof. Zijn eerste kinderboek verscheen in 2003.

In 2005 werd Diks gevraagd een nieuw deel in de boekenreeks De Kameleon te schrijven voor kinderen vanaf 7 jaar. In de jaren hierna schreef hij nog enkele van deze 'Junior'-delen. Deze Juniordelen werden geïllustreerd door Harmen van Straaten. Tevens schreef hij het 64e deel van de 'reguliere' Kameleon-boekenreeks, De Kameleon scoort!, dat uitkwam in 2006 en in 2008 een vervolg kreeg toen Zet 'm op, Kameleon! van zijn hand verscheen.

Koen Kampioen: de serie

<…Lees verder op Wikipedia

Suggesties