Boek
Nederlands

Schanulleke is jarig

Eric De Rop (illustrator), Elly Simoens (auteur)
+1
Schanulleke is jarig
×
Schanulleke is jarig Schanulleke is jarig
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Hiep, hiep, hoera! Schanulleke is jarig vandaag! Haar vrienden Duddul en Ponpon zijn dat niet vergeten. Samen zetten ze een heus verjaardagsfeest op poten voor Wiskes lievelingspop. Maar dat loopt niet van een leien dakje…

Een vrolijk prentenboek boordevol humor!
Onderwerp
Jarig zijn
Titel
Schanulleke is jarig
Illustrator
Eric De Rop
Auteur
Elly Simoens
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: standaard, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789002275135 (hardback)

Over Eric De Rop

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Eric De Rop is geboren in 1954 in Wilrijk (Antwerpen). De Rop is een Vlaams striptekenaar en inkter. Hij werkte zo'n 43 jaar aan de strips van Studio Vandersteen. Hij is de zoon van Eduard De Rop, die dezelfde functie vervulde binnen de studio.

Biografie

De Rop kwam in 1970 werken voor de studio en begon met het tekenen aan de stripreeksen Bessy en Jerom. Later werkte hij ook mee aan de reeksen De familie Snoek en De Geuzen.

In 1984 begon zijn medewerking aan de stripreeks Suske en Wiske, toen hij de eerste 10 pagina's van het korte verhaal De bevende berken inkte. Sinds 1986 is hij de vaste inkter voor Suske en Wiske. In 2015 besloot hij het rustiger aan te doen en zette zijn activiteiten voor Suske en Wiske stop.

Samen met Patty Klein maakte hij ook de gagreeks van Schanulleke.

Voor het weekblad Suske en Wiske maakte hij een aantal afleveringen van de strip Ribbedebie over een tovenaarsleerling…Lees verder op Wikipedia