Boek
Nederlands

Een duister vermoeden

Elizabeth George (auteur), Fanneke Cnossen (vertaler)
Titel
Een duister vermoeden
Auteur
Elizabeth George 1949-
Vertaler
Fanneke Cnossen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Believing the lie
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2012
590 p.
ISBN
9789400501041 (paperback)

Besprekingen

Ian Cresswell verlaat woedend zijn huis omdat zijn homoseksuele vriend zich niet wil outen tegenover zijn Iraanse familie. Hij gaat in zijn scull het meer op om af te koelen, maar bij het aanmeren struikelt hij over een loszittende steen, valt in het water en sterft. Bernard Fairclough, van wie Ian de persoonlijke en zakelijke financiële belangen behartigt, gelooft niet in een ongeluk. Hij spreekt zijn connecties bij de Londense politie aan om een discreet onderzoek in te stellen. En wie is er discreter dan Thomas Lynley? Niemand wordt op de hoogte gesteld van Lynleys onderzoek, niet de plaatselijke politie, niet zijn directe chef Isabelle Ardery, waarmee hij een geheime seksuele relatie heeft, en aanvankelijk ook niet zijn assistente Barbara Havers. Als dekmantel neemt Lynley het bevriende echtpaar fotografe Deborah en Simon St. James, forensisch expert die de plaats delict moet onderzoeken, mee. Eén voor één worden de leden van de Faircloughclan door Lynley onder de loep genomen. Zo…Lees verder
Inspecteur Linley krijgt van een invloedrijke man het verzoek om buiten de officiële kanalen om de dood van zijn neef te onderzoeken. Linley roept de hulp in van zijn vrienden Simon en Deborah St. James en al snel merken ze dat binnen de familie van de overledene veel geheimen leven. Intussen doet brigadier Havers via internet een dramatische ontdekking; het onderzoek door een journalist van een roddelblad laat de zaak escaleren. Hoewel het misdrijf nauwelijks een rol speelt, is deze psychologische detective boeiend en spannend. De schrijfster is erin geslaagd om de verschillende thema’s geloofwaardig uit te diepen. Het gaat om geheimen die bij onthulling het persoonlijke leven van verschillende mensen raakt. Gewoon een heel goed, zeer dramatisch verhaal dat de lezer weet te boeien. Vrij kleine druk.

Over Elizabeth George

Susan Elizabeth George (Warren, Ohio, 26 februari 1949) is een Amerikaanse schrijfster van thrillers die in Engeland spelen.

Biografie

Susan Elizabeth George werd in 1949 geboren in Warren (Ohio). Toen George achttien maanden oud was, verhuisde het gezin naar de San Francisco Bay Area. Elizabeth George is opgegroeid in Californië. Ze studeerde Engels en volgde ook colleges psychologie aan de Universiteit van Californië - Riverside. Voordat ze romans schreef, doceerde ze Engels.

In 1988 werd haar eerste boek uitgegeven, A Great Deliverance, in het Nederlands vertaald als Totdat de dood ons scheidt. Dat zou het begin zijn van een indrukwekkende serie boeken met inspecteur Lynley in de hoofdrol, stuk voor stuk bestsellers.

Ze heeft inmiddels verschillende internationale prijzen ontvangen en haar boeken zijn in vele talen vertaald, waaronder in het Nederlands bij A.W. Bruna Uitgevers. Inmiddels zijn acht d…Lees verder op Wikipedia

Suggesties