De bejaarde gebroeders-Fleminckx, in hun jonge jaren de schrik van Turnhout en omstreken, willen nog een laatste grote slag slaan. Het verhaal gaat van start met een proloog op een kerkhof ergens in Mexico, waar de drie broers (los flamencos) hulde brengen aan hun overleden moeder. Die verloren ze al op jonge leeftijd, het begin van een leven vol gemiste kansen. LOS FLAMENCOS is een zwarte komedie
Taal
Nederlands
Uitgever
Dutch Filmworks, 2014
1 dvd-video
Oorspr. opname
2013
Speelduur
77 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8715664109779

Over Daniel Lambo

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Daniel Lambo

Daniel Lambo (Willebroek, 10 mei 1968) is een Belgisch filmregisseur, filmproducent, scenarioschrijver en een pionier van de digitale film.

Biografie

In 2002 regisseerde Lambo zijn eerste kortfilm, dJU!. Deze tragikomedie won op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven zowel de publieks- als de juryprijs voor beste Vlaamse kortfilm.

Lambo richtte enkele jaren later het productiehuis Potemkino op. Hier werkte hij als producent onder andere mee aan de bekroonde film Small Gods (2007).

Voor zijn eerste langspeelfilm, Miss Homeless (2010), nam Lambo in zijn eentje de productie, het scenario, de regie, het camerawerk en de montage in handen. Deze docu-fictie over Brusselse daklozen ging in première op de Internationale dag voor de uitroeiing van armoede met gratis vertoningen in twaalf verschillende landen.

Met zijn eigen productiemaatschappij, Lambo Films, maakt hij films over sociaal onrecht …Lees verder op Wikipedia