Boekstart

Wat is Boekstart?

Boekstart wil ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. In de praktijk willen we ouders van jonge kinderen op verschillende momenten tijdens de voorschoolse leeftijd een boekenpakket en informatie over voorlezen en de bibliotheek cadeau doen. Zo kan Boekstart ouders aanmoedigen om hun kinderen zo vroeg mogelijk boekjes én de bibliotheek te laten ontdekken.

Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Ze lezen bovendien graag en ze zijn vaker lid van de bibliotheek. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

Kijk ook naar de website van Boekstart

Gratis boekenpakketjes

Wanneer ouders met hun baby van 6 maanden naar het plaatselijk consultatiebureau van Kind & Gezin gaan, ontvangen ze daar een gratis babypakketje.

Heeft het kindje de leeftijd van 15 maanden bereikt, dan ontvangen de ouders een uitnodiging van het consultatiebureau om een peuterpakket af te halen. Dit pakket kan je in de bib van Olen afhalen.

Ook baby's en peuters kunnen lid worden van de bib

Maak je baby, peuter en/of kleuter gratis lid van de bibliotheek en geniet van het rijke aanbod. In de bibliotheken vind je namelijk heel wat boekjes die al vanaf de eerste maanden door je kindje gesmaakt worden.
Ook regelmatig voorlezen is heel belangrijk.