Dirk Draulans te gast

Op dinsdag 23 januari om 20.00 uur vertelt bioloog, journalist en schrijver Dirk Draulans over de invloed van genen op overgewicht, onredelijke angsten en de biologie van seks.

Draulans analyseert een aantal eigenschappen van onze moderne maatschappij, zoals de dikwijls vruchteloze strijd tegen teveel kilo’s en de groeiende angst voor dagelijkse verschijnselen zoals warm weer en chemische stoffen. Hij neemt je mee op een zwerftocht doorheen de wondere wereld van onze genen.

Onze genen zijn niet allemaal ingesteld geraakt op ons modern comfort. Daarenboven kunnen er individuele verschillen spelen, die maken dat twee mensen zelden op dezelfde manier reageren – een inzicht dat de pijler zal worden van de geneeskunde van morgen. Als je wil begrijpen waarom het zo moeilijk kan zijn om vat te krijgen op bepaalde cruciale aspecten van uw leven, moet je Dirk Draulans op zijn zwerftocht volgen.

Inschrijven voor deze lezing kan via bibliotheek, Oevelseweg 24, 014 21 61 24, bibliotheek@olen.be. De inkom bedraagt 3 euro.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met Vormingplus Kempen.

Poëzieweek

Vanaf 22 januari start de Poëzieweek met raampoëzie, een gedichtenmuur en voor de liefhebbers een poetry corner om voor te dragen. Lees verder