Lessen smartphone in de bib

In februari kan je in de bib lessen volgen om te leren werken met een smartphone en een les over het gebruik van Whatsapp.

Je neemt je eigen smartphone mee naar de les. Elke smartphone heeft een apart besturingssysteem vandaar dat er onderscheid gemaakt tussen een iPhone en Android smartphone. Bij inschrijving meld je of je een iPhone of een Android smartphone hebt.

Deelname is gratis, maar voor elke les moet je wel inschrijven. Elke les duurt 3 uren en er kunnen tien personen deelnemen. Bij inschrijving betaal je vijf euro waarborg die je terugkrijgt bij aanwezigheid. Leren werken met de smartphone bestaat uit twee lessen van drie uren.

Programma en korte inhoud:

Leren werken met een smartphone: Met een smartphone heb je steeds alles bij de hand: internet, mails, agenda, een camera, je favoriete spelletjes,…Heb jij een smartphone maar weet je niet goed hoe je ermee aan de slag kan? Wens je meer uit jouw toestel te halen? Dan is deze opleiding iets voor jou! In deze cursus leer je allerlei nuttige tips en tricks om jouw smartphone beter te kunnen gebruiken. De werking van het aanraakscherm, het beginscherm van de smartphone en de telefoonfuncties worden als eerste uitgelegd. Internetten en downloaden van apps komen ook aan bod.

Bellen en berichten wisselen met Whatsapp: Whatsapp is een populaire smartphone-app waarmee je gratis berichten, afbeeldingen en video’s kan uitwisselen via internet. In deze les leer wat je allemaal kan doen met Whatsapp.

Maandag 5 februari: 9.00 – 12.00 uur: hoe gebruik ik mijn Android smartphone dl.1; 13.00 uur – 16.00 uur: hoe gebruik ik mijn iPhone dl.1
         Dinsdag 6 februari: 9.00 – 12.00 uur: hoe gebruik ik mijn Android smartphone dl.2; 13.00 uur – 16.00 uur: hoe gebruik ik mijn iPhone dl.2
         Woensdag 7 februari: 9.00 – 12.00 uur: bellen en berichten wisselen met Whatsapp
         Donderdag 8 februari: 9.00 – 12.00 uur: bellen en berichten wisselen met Whatsapp