Openbare bibliotheek Olen

Jeugdboekenmaand

In maart zet de bib de deuren wagenwijd open voor de kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar van Olen want dan is het weer groot feest in de bib. Vanaf maandag 12 maart tot en met vrijdag 30 maart zal je onmogelijk de bibliotheek kunnen voorbijlopen zonder die aanstekelijke kinderlachjes te horen.

Wetenschap en techniek, dat is kijken. Naar de mieren op je appeltaart bijvoorbeeld. Om dan ergens te lezen dat zo’n beestjes ervoor zorgen dat wij überhaupt appels kunnen eten. Als je dit weet, ga je snel aardiger voor hen zijn. Maar nog leuker is de nieuwe wereld die je ontdekt. Zo zijn wetenschap en techniek overal. Hoe meer je kijkt, hoe meer je ziet. Hoe meer je ziet, hoe meer je wil weten. En hoe meer je weet, hoe meer je ziet.

De kinderen krijgen een voorstelling doorheen de bib onder leiding van de wetenschappers Guido Gobelijn en Pia Pienter. Het wordt een wervelend uurtje met spannende voorleesverhalen, leuke liedjes en af en toe een experimentje. Wetenschap is een serieuze zaak, hopelijk stuurt de gekke professor niet alles in de war.  

Daarnaast is er een themastand met jeugdboeken in de bib en een kleine tentoonstelling. 

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Plaats een reactie

Reacties worden eerst gemodereerd
voordat ze op de site verschijnen.

Meer nieuws

Jeugdboekenmaand

Jeugdboekenmaand ‘Eureka! Wetenschap & Techniek’: in maart genieten de kleuters en leerlingen van het eerste leerjaar van de Olense scholen van een prachtige voorstelling met verhalen, een liedje, een experiment,.... Lees verder
Meer nieuws