Fototentoonstelling Olense fotografen

gepost op: 11 mei 2017

De Olense vrijwillige fotografen trokken dit najaar met de fiets door Luik. Zij reden van de Église du Sacré-Coeur de Cointe naar het Guillemins station en vandaar naar het museum ‘La Boverie’. Van het extravagante winkelcentrum ‘Mediacité’ ging hun tocht verder naar de wijk Outremeuse, de wijk van schrijver Georges Simenon en het bekende folkloristische personage ‘Tchantchès’.

De fotografen wurmden zich door steegjes en binnenkoeren en zigzagden via de Place Saint-Lambert naar de buurt van de kathedraal. Vandaar fietsten de fotografen via de Rue Louvrex naar Guillemins om tenslotte de klim aan te vatten naar het stadsdeel Cointe, naar de Place de Batty. De fototentoonstelling van al deze mooie buurten van Luik is te bekijken van 15 mei tot en met 1 juli in de bib tijdens de openingsuren.